Ingen ESG-rapport? Disse fem fordele går du glip af

Der er meget at hente ved at begynde nu

Nej, det er ikke lovpligtigt med en ESG-rapport for de små virksomheder – endnu. Men den tid kan snart komme. Indtil den gør, kan du i realiteten sparke det til hjørne.

Men vi er her for at fortælle dig, at hvis du beslutter dig for at tyvstarte lidt på ESG-arbejdet, så er der fem fordele til dig og din virksomhed.

1. Vækst

Gennemsigtighed, i hvordan din virksomhed påvirker omgivelserne, viser, at du tager ansvar, og det øger tilliden fra forbrugerne.

Hvis det også er tydeligt, at du tager handling på resultaterne i rapporten, er det endnu bedre.

70% af forbrugerne er nemlig villige til at betale mere for bæredygtige produkter.

2. Mindre regninger på forbrug

Når du står med din første ESG-rapport, kan du sort på hvidt se, hvor meget du bruger på el og varme, samt hvor stort et forbrug af vand du har.

Du kan dermed også sætte dig nogle mål for, hvor meget du vil nedbringe forbruget med.

Mindre forbrug betyder færre udgifter.

3. Bæredygtighed er i høj kurs

Der er kommet et øget fokus på bæredygtige tiltag – det gælder også hos investorer og banker.

Står du og har brug for finansiering eller et lån, har du større sandsynlighed for at få det, hvis det er til bæredygtige tiltag (som du har øget fokus på, på grund af din ESG-rapport, selvfølgelig).

4. Tiltrækning af arbejdskraft og medarbejdertilfredshed

For dine medarbejdere er især S’et (Social) relevant. Når der er fokus på ligestilling, diversitet og trivsel, og du arbejder aktivt med det, kommer det alle på arbejdspladsen til gode.

Især de yngre medarbejdere har også fokus på E’et (Environment), og vil i højere grad vælge arbejdspladser ud fra indsatsen på miljøområdet.

Generelt har medarbejdere brug for ar arbejde for et højere formål, som ikke har noget med din bundlinje at gøre. Et højere formål øger motivationen og arbejdslysten.

Det kan også være med til at nedsætte din medarbejderomsætning.

5. Optimering af dine investeringer

Når du har mere fokus på målene i din ESG-rapport har det også betydning for, hvad virksomheden ser som bæredygtige og langsigtede investeringer.

Det kan være indenfor innovation, bæredygtigt byggeri eller klimavenlige teknologier.

Dermed undgår du investeringer, som ikke betaler sig på længere sigt på grund af begrænsninger eller reguleringer på miljøområdet.

Kom i gang med din ESG-rapportering nu

Kontakt os, hvis du gerne vil have alle fordelene ved ESG-arbejdet.