Hvorfor er ESG-rapportering vigtigt for SMV'ere?

Gå i gang allerede nu

ESG er her der og alle vegne. Man skal dukke sig for ikke at blive ramt af artikler, infografikker og whitepapers om den nye rapporteringsform, som alle taler om, men kun få er gået i gang med.

Den nye lovgivning rammer alligevel kun de store virksomheder, og du har jo andre ting at se til (desuden er du lige blevet færdig med at implementere GDPR).

To gode grunde til at gå i gang nu

Der er to årsager til, at du skal gå i gang med ESG-rapportering allerede nu.

Den første er, at der er en generel forventning om, at lovgivningen om få år også vil omfatte mindre virksomheder. ESG er et komplekst område, og jo før du kommer i gang jo bedre

Den anden gode grund er, at dine kunder og samarbejdspartnere i stigende grad vil have behov for at se din virksomheds ESG-rapport, fordi de skal bruge den i deres egen rapportering

Det ville være god stil, at kunne sende den afsted med det samme i stedet for, at du først skal til at lave den på bestilling.

 

 

Hvad er ESG?

Environmental

Din virksomheds påvirkning på miljøet og forbrug af råmaterialer.

Social

Menneskelige relationer og rettigheder i virksomheden.

Government

Ledelse og virksomhedens etiske og moralske kodeks.

Hvordan kommer du i gang med din ESG-rapport?

Ja, hvor skal du egentlig begynde?

FSR, Nasdaq Copenhagen og Finansforeningen har udpeget 15 relevante nøgletal, som du kan begynde at rapportere på. Her bliver du godt dækket ind på alle tre områder, og har et håndgribeligt udgangspunkt.

Derefter er det relevant for dig at undersøge ESG-temaer, der er specifikke for din virksomheds branche eller sektor. Kig på dine forsyningskæder, dine investorer og kunders forventninger og tilføj eventuelt selv nogle områder du gerne vil måle på.

Se de 15 nøgletal

Næste skridt på vejen?

Kontakt juridisk rådgiver Ajsa Sogorovic for at høre mere om hvordan du kommer godt i gang med din ESG-rapportering.

Kontakt Ajsa her