Medarbejderforhold

Der er overraskende meget jura forbundet med det at have medarbejdere, og som arbejdsgiver skal du have styr på det hele. Vi hjælper med overblikket både før, under og efter ansættelse.

Ansættelseskontrakter og -klausuler

Medarbejdere, som arbejder for dig mere end otte timer om ugen, skal ansættes på kontrakt. Det er dit ansvar som arbejdsgiver at sørge for, at kontrakten lever op til de krav, der gælder i ansættelsesbevisloven.

I virksomheder, hvor medarbejdere er en vigtig ressource, kan det meget ofte være relevant for arbejdsgiveren at overveje en konkurrence- eller kundeklausul i medarbejderes ansættelseskontrakter. Der er dog en række krav til udformningen af sådanne klausuler, og det er vigtigt at de udformes korrekt for at være gældende.

Virksomhedsoverdragelse og medarbejdere

Ved du hvilke forhold, der gælder for dine medarbejdere, hvis du køber eller sælger en virksomhed? Det er som udgangspunkt køber, som overtager ansvaret for virksomhedens medarbejdere. Men både køber og sælger har interesse i en glat overgang.

Står du over for at købe eller sælge en virksomhed, anbefaler vi, at du booker et uforpligtende møde med os for at få det juridiske overblik.

 

Har du spørgsmål til forholdende omkring dine medarbejdere? h2>

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig, hvis der er noget, du har brug for rådgivning om. Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.